Homepage Kavels Omgeving Fiscale voordelen Contact

Kop van Walcheren

Genieten van een groene oase en toch vlakbij het strand

De grote lijnen van Duinlangoed Heeren van Kapelle zijn jaren geleden al uitgezet. Bomen en struiken hebben de kans gekregen om volwassen te worden. Nieuwe aanplant zorgt voor een evenwichtige opbouw.
En deze groene oase ligt op wandelafstand van de beroemde Manteling, het duin- en bosgebied tussen Domburg en Vrouwenpolder. Met daarachter het blonde strand en de altijd bewegende zee. De zuivere zilte lucht is alom aanwezig.

In de collectie van het Zeeuws Archief te Middelburg is een achttiende eeuwse kaart van Walcheren opgenomen. Deze geeft maar liefst 120 buitenplaatsen aan. De meeste van deze herenhofsteden kwamen voort uit boerderijen met een herenkamer, zij waren over het algemeen eenvoudig van opzet.

Er waren destijds ook Zeeuwse buitenplaatsen die een ongekende luxe uitstraalden. Nabij Ooskapelle lagen negen buitenplaatsen. Duinvliet (opnieuw gebouwd in 1840), Westhove, Berkenbos en Duinbeek bestaan nog. Westhove staat op die oude kaart vermeld als buitenplaats, maar is in de dertiende eeuw gebouwd als kasteel.

Oostkapelle

Oostkapelle is een van de grotere kernen van de gemeente Veere. Met zijn schone, brede stranden, duinen, natuurgebieden en karakteristieke dorpskern is Oostkapelle een heerlijk dorp om te verblijven. Het dorp grenst aan twee natuurgebieden, De Manteling en Oranjezon. De Manteling van Walcheren is een natuurgebied van zo’n 740 hectare groot. Het bestaat uit oude buitenplaatsen, bossen en kalkarm duin met natte duinvalleien, duingraslanden en duinstruweel. Natuurgebied Oranjezon is ongeveer 400 hectare en bestaat voornamelijk uit strand, loofbos en dennenbos.

Zeeuwse streekproducten

Laat uzelf culinair verrassen

De boterbabbelaar is misschien wel het bekendste Zeeuwse product, maar Zeeland heeft zoveel meer te bieden: lamsoor, zeekraal, Oosterscheldekreeft, Schouws lam, oesters, mosselen, zwarte bessen en witte asperges. Om maar wat voorbeelden te geven.
Met zo’n mooi en breed aanbod begrijpt u waarom Zeeland als dunbevolkte provincie (ruim 380.000 inwoners) toch vijf restaurants met één Michelinster, en zelfs twee restaurants met twee sterren heeft.
Ook in en om Domburg weten de chef-koks de heerlijkste gerechten te bereiden. Zo uit de zee of van de akkers en altijd gericht op het seizoen.